Izvor: RTS, 03.Nov.2023, 06:52

Топло са орканском кошавом, средином дана киша и пљускови

У Србији ће данас бити топло и ветровито. Дуваће кошава, биће и олујне, а на југу Баната и орканске јачине, преко 100 километара на час. Зато је тамо на снази црвено метео упозорење. Од средине дана се очекује и јаче наоблачење с кишом и локалним пљусковима с грмљавином. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ујутру температура од 8 до 15 степени, а у најтоплијем делу дана до 24 степена.
Ујутро и пре подне биће мало и умерено облачно, а у већини крајева Србије суво, тек понегде могућа је слаба, краткотрајна киша.

Средином дана, после подне и увече уследиће јаче наоблачење с кишом и локалним пљусковима с грмљавином, уз пад температуре.
Дуваће умерен и јак, јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама са олујним, а на југу Баната повремено и орканским ударима.
После подне и увече ветар ће бити у постепеном скретању на западни и југозападни правац, а крајем дана у слабљењу. 
Најнижа температура кретаће се од 8 до 15, а највиша од 14 у Неготинској Крајини до 24 степена у Подрињу и југоисточној Србији.
У Београду ће удари кошаве бити између 60 и 70 километара на час.
После подне и у главном граду се очекују киша и пљускови с грмљавином.
Највиша температура достићи ће 21 степен.
Ветар ће ослабити крајем дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.