Izvor: RTS, 23.Avg.2023, 07:00

Шинаватра из затвора пребачен у болницу

Бивши премијер Тајланда Таксин Шинаватра, који се након 17 година изганства вратио кући на служење осмогодишње казне затвора, пребачен је у болницу.
Таксин Шинаватра је, по повратку из егзила, јуче отишао на служење осмогодишње казне затвора >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , али је већ прве ноћи пребачен у болницу, речено је Ројтерсу у полицији.
Према речима полицијског званичника, у затвору није било неопходне медицинске опреме за лечење Таксина.
О какавим здравственим проблемима је реч, није саопштено.
Шеф чувене политичке династије и бивши власник фудбалског клуба Манчестер Сити, био је премијер од 2001. док није свргнут у војном удару 2006. док је у Њујорку присуствовао састанку УН.
Шинаватра је побегао у иностранство 2008. како би избегао затворску казну за злоупотребу положаја, две године након што га је војска свргнула са власти због оптужби за корупцију и нелојалност монархији, што је он оштро демантовао.
У саопштењу Врховнни суд је навео да ће Таксин Шинаватра одслужити укупно осам година затвора.
Затворска казна покрива три различита случаја за злоупотребу положаја и малверзације, незаконито давање наредбе државној банци да изда инострани кредит и незаконито држање акција преко номинованих лица.
Светски медији пишу да се повратак Шинаватре кући поклапа са покушајем његових политичких савезника да формирају нову владу са неким од њених највећих ривала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.