Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 20:07

Трамп уочи доласка у суд: Велика ми је част, идем у Вашингтон да ме ухапсе

Бивши амерички председник Доналд Трамп, уочи доласка у федерални суд у Вашингтону где ће се изјаснити о оптужници која га терети за покушаје поништавања резултата председничких избора 2020, поручио је да је за њега "велика част што ће га ухапсити".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Идем у Вашингтон да ме ухапсе због тога што сам довео у питање корумпиране, намештене и покрадене изборе. Велика ми је част зато што ће ме ухапсити због вас. Учинимо Америку опет великом!", навео је Доналд Трамп на својој друштвеној платформи.

Додао је да му треба "још једна оптужница" да би осигурао изборе.
Специјални тужилац Џек Смит подигао је у уторак нову оптужницу против Трампа, која се састоји из четири тачке у којима се бивши председник оптужује за превару Сједињених Држава, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.
Прва оптужница против Трампа је подгинута у оквиру истраге о поверљивим документима која је бивши председник изнео из Беле куће. 
Претходно је велика порота Менхетна подигла оптужницу против Трампа за пословну превару. 
Трамп се у оба случаја изјаснио да није крив.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.