Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 06:02

Два веома топла дана, за викенд осетно свежије

Метеоролози најављују два веома топла дана, у већини места преовлађиваће сунчано време, а облачни системи остају северније од наше земље. Највиша дневна температура до 36 степени. За викенд кишовито и за 10 до 15 степени свежије.
У Београду сунце >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и облаци. Температура до 35 степени.
У петак претежно сунчано и веома топло уз појачање јужног ветра у Банату, Поморављу и у планинским пределима. Најнижа температура од 17 до 23, а највиша од 34 до 38 степени.
У току ноћи на северозападу Србије нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином, а могућа је и појава краткотрајних непогода у виду града и јаког ветра у зони пљуска.
Првог дана викенда наоблачење и осетно захлађење с кишом, пљусковима и грмљавином са севера и запада ће се од средине дана проширити и на остале крајеве уз скретање ветра на умерен и јак западни и северозападни.
Најнижа температура од 18 до 22, а највиша од 26 на западу и северозападу до 34 степена на истоку и југоистоку Србије.
У недељу ујутро се још понегде на истоку и југоистоку Србије очекује краткотрајна киша. У току дана у већем делу разведравање, али се увече и у току ноћи са северозапада очекује ново пролазно наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином.
Ветар слаб и умерен, у Војводини и источној Србији јак, северозападни. Најнижа температура од 15 до 19, а највиша од 24 до 28 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.