Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 15:33

Које послове млади најчешће раде преко лета?

Из године у годину све је више студената и средњошколаца који летњу паузу искористе да нешто зараде. Има међутим и оних који раде све време током студирања. Ево приче из Ниша.
Као и многе колеге са њеног и других факултета Милица Радосављевић од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << почетка студија уз предавања и учење зарађује себи за џепарац а посао је пронашла преко студентске задруге.
Преко студентских задруга привремене послове могу да потраже млади од 15-30 година старости, ако су на школовању до 26 година старости.
Међу онима који траже сезонске послове преко лета највише је средњошколаца.
Док млади на овај начин добијају могућност да ускладе своје обавезе са послом послодавци добију радника који их мање кошта.
Број младих који се запошљавају преко задруга све је већи, претпоставља се и због тога што су многи одустали од онлајн послова бојећи се најављеног опорезивања фриленсера. Послови преко студентских задруга можда су мање плаћени, али су сигурнији, а могуће је на овај начин запослити се и ван наше земље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.