Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 16:44

Тужилаштво у Малмеу покренуло случај против Грете Тунберг

Тужилаштво у Малмеу покренуло је случај против климатске активисткиње Грете Тунберг због протеста код луке у том граду.
Грета Тунберг се терети за непоступање по наредби полицијског службеника, након што су она и више људи одбили да се склоне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са коловоза код луке у Малмеу, преноси шведски јавни сервис СВТ. Након тога их је полиција померила са пута.
"Она (Грета Тунберг) и још неколико људи су протестовали у Малмеу и блокирали саобраћај. Полиција их је замолила да се помере и они то нису учинили", рекла је тужитељка Шарлот Отесен за СВТ.
Додала је да верује да ће јој бити изречена новчана казна.
Тунбергова је пре две недеље, како је објавила на свом Инстаграм профилу, са још неколико локалних активиста блокирала прилаз луци у Малмеу, чиме су онемогућили цистернама да преузму нафту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.