Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 16:10

Без договора о откупној цени малине

Није постигнут договор о откупној цени малине, у разговору малинара, хладњачара и представника Министарства пољопривреде у Влади, сазнаје РТС.
Малинари су и даље незадовољни ценом од 200 динара. Хладњачари кажу да не могу да понуде већу цену због >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прошлогодишњих губитака.

Један од предлога био је да се формира Радна група која би утврдила произвођачку цену малине.
У супермаркетима килограм малине ових дана кошта од 500-600 до чак 1.000 динара. 
Министарка пољопривреде Јелена Танасковић каже за РТС да откупну цену малине дефинише тржиште и да би све друго било "изнуђено и исхитрено".
Навела је да се штета од јунских поплава још процењује, као и да је 60 јединица локалне самоуправе претрпело огромну штету. Поручује и да ће држава помоћи као и до сада.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.