Izvor: RTS, 13.Jun.2023, 13:36

Премијерка Брнабић у Лондону са британским политичким представницима

Премијерка Ана Брнабић завршава дводневну посету Лондону. Након првог дана који је био резервисан за привреду, данас је очекује низ састанака са политичким представницима Уједињеног Краљевства.
Први дан посете Лондону премијерка је синоћ завршила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Дому лордова на радној вечери коју је организовао лорд Стјуарт Пич, иначе и заступник Велике Британије задужен за Западни Балкан.

Састанак је био затворен за медије и нема никаквих детаља осим кратке објаве на Инстаграму, међутим, оно што је извесно је да се иза затворених врата разговарало о Косову и Метохији, како је потврдила и сама премијерка уочи тог састанка.
Она је рекла да очекује да ће се макар мало подићи разумевање Велике Британије о положају Срба у јужној покрајини, која је заправо и била главна тема састанка са британским заступником за Западни Балкан.
У истом парламентарном здању, али и у другој згради овде у Вестминстер холу управо траје састанак премијерке са председницом парламентарне групе за пријатељство са Републиком Србијом, Џеки Доли Прајс, и реч је заправо о једном неформалном телу које за циљ има јачање сарадње две државе кроз парламентарну дипломатију.
Након тога следи још неколико састанака. Премијерка ће се састати са председницом Европске банке за обнову и развој, а потом и британским министром за енергетику. Са њима очекује потписивање меморандума о сарадњи у области енергетике.
Своју дводневну посету у Лондону премијерка завршава састанком са британским шефом дипломатије Џејмсом Клеверлијем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.