Izvor: RTS, 07.Jun.2023, 07:58

Пуцњава на матурској прослави у САД – двоје убијених, петоро рањених

Две особе су убијене, а више их је рањено у пуцњави која се догодила у америчкој савезној држави Вирџинији током матурске свечаности, саопштила је полиција. Код осумњиченог пронађена четири пиштоља.
Мушкарац наоружан са четири пиштоља убио је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << две особе и ранио петоро, када је у уторак пуцао у масу на матурској свечаности у Ричмонду у америчкој савезној држави Вирџинији, саопштила је полиција, преноси Ројтерс.
Полиција наводи да је ухапсила осумњиченог, 19-годишњег младића који је познавао једну од жртава и како се верује, са њом био у свађи.
Он је пуцао на ту особу док је она стајала у гомили која је управо изашла из кампуса Универзитета Вирџинија Kомонвелт, где су се одржавале локалне матурске свечаности, наводи се у саопштењу полиције.
Осумњичени је пешице побегао са лица места и ухапшен је, а код њега су пронађена четири пиштоља, од којих су три можда коришћена. Убијени су мушкарци од 18 и 36 година, а међу рањенима, 31-годишњи мушкарац задобио је повреде опасне по живот, док су повређена још четири мушкарца старости од 14, 32, 55 и 58 година, саопштено је из полиције.
Једну деветогодишњу девојчицу је ударио аутомобил у паници који је настала током пуцњаве, а више људи је повређено приликом пада, наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.