Izvor: RTS, 14.Mar.2023, 11:39

Лајчак за РТС: Ако нема ЗСО, нема ни договора

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак је у интервјуу за емисију Око РТС-а, која ће бити емитована вечерас у 18.25 на РТС 1, говорио је о предусловима за спровођење европског плана и као основни навео формирање Заједнице српских општина. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Мирослав Лајчак је рекао да ако се погледа предлог ЕУ, он говори о нормализацији, а не о некој капитулацији.

Лајчак је у више наврата поновио да Заједница српских општина мора да се формира и подвукао да "ако нема ЗСО, нема ни договора“.
Није циљ, каже Лајчак, да неко победи или изгуби. "Циљ је да тражимо вин-вин ситуацију и да отворимо европска врата", нагласио је Лајчак.
Састанак у Охриду, напомиње, има циљ да се договоримо око испуњавања споразума који има толику подршку ЕУ какве се, како је нагласио, он не сећа у прошлости.
Мирослав Лајчак од јуче борави у Београду. Данас наставља разговоре са председником Србије Александром Вучићем. Лајчак је одржао састанак и са делом опозиције.
Интервју Милице Кулић са Мирославом Лајчаком вечерас је на програму РТС 1 од 18.25 у емисији Око.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.