Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 19:57

Приказане фотографије и пуштене гласовне поруке на суђењу Беливуковој групи

У наставку суђења организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, у вези са убиством Александра Глигоријевића, у Специјалном суду у Београду приказане су фотографије и преписка са апликације "Скај". Пуштене су и гласовне поруке о планирању отмице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и убиства Александра Шарца и Лазара Вукићевића.
Како се наводи у оптужници, преписка се одвијала између чланова ове групе, а неке од порука су: "желудац ме боли, псето ми донело пушку на руке и тапше ме по рамену" и "једва чекам да га удавим".
У преписци се види и порука "Виђен је са Трајком синоћ, донео је пушку и зна за штек, станове и све", а такође се помиње и дрога сканк и марихуана.
У оптужници се наводи да су припадници ове групе на леђима убијеног Глигоријевића урезали "Трајко". Сва преписка је од 15. јуна 2020. године, дан пре него што је, како се сумња, убијен Глигоријевић.
Приказане су и експлицитне фотографије са посмртним остацима Александра Глигоријевића. На сликама се види да су му руке најпре биле везане лисицама на леђима, а затим је урезано "Издаја".
Окривљени сарадници изјаснили су се да је реч о Александру Глигоријевићу. Њега су, како се сумња, убили припадници ове групе у кући у Ритопеку 16. јуна 2020. године.
Пре приказивања документације, адвокати одбране су понављали своје тврдње да пресретнута комуникација са апликације "Скaj" не може да буде доказ на суду, због чега је неколико бранилаца поново тражило да се комуникација издвоји из предмета као доказ.
У судници су присутни и окривљени-сарадници Срђан Лалић, Бојан Хрватин и Никола Спасојевић, који су се нагодили са тужилаштвом да за мање казне затвора причају о кривичним делима која су починили припадници те групе.
У наставку суђења припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића данас су пуштене гласовне поруке о планирању отмице и убиства Александра Шарца и Лазара Вукићевића.
На снимцима се чује Миљковић, како тврде окривљени-сарадници, који пита "где и кад га га покупи један и доведе у кланицу".
Миљковић, с друге стране, тврди да то није његов глас. Лалић је испричао да је прво био план да истог дана отму и Александра Шарца, али он није хтео да се састане са њима, па су отели само Вукићевића.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.