Izvor: RTS, 03.Mar.2024, 23:10

Пожар на падинама Жарачке планине код Ушћа, гори ниско растиње

Пожар који је избио изнад Ибарске магистрале на падинама Жарачке планине у месту Перовац код Ушћа, на скретању за Гокчаницу је под контролом. На терену су 24 ватрогасца са осам возила. Нема угроженог становништва.
Гори ниско растиње на око 20 хектара, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од чега је два хектара у боровој шуми. Како незванично сазнаје РТС, пожар је под контролом.

На терену су 24 ватрогасца са осам возила, а ватру гаси и четворо мештана.
Возила се наизменично пропуштају на Ибарској магистрали јер су паркирана у једној траци ватрогасна возила. Пожар је кренуо од магистрале уз падине Жарачке планине па се претпоставља да је узрок људски фактор.
Гашење отежава неприступачан терен. Нема угроженог становништва, пожар се даље не шири и током ноћи се очекује да буде локализован.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.