Izvor: RTS, 03.Mar.2024, 09:19

Пастор за РТС: Приоритет је да сачувамо самосталност и испунимо циљеве, не инсистирамо на функцијама

Председник Савеза војвођанских Мађара Балинт Пастор изјавио је за РТС да је приоритет странке да сачувају самосталност, да се Мађари добро осећају у Србији, али и да сарађују са Српском напредном странком како би се испунили њихови циљеви. Истакао је, такође, да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << не инсистирају ни на једној функцији. 
На 20. изборној скупштини Савеза војвођанских Мађара одржаној у Сенти, досадашњи вршилац дужности председника те странке Балинт Пастор, изабран је за председника СВМ-а.

Балинт Пастор рекао је да је приоритет странке да сачува самосталност, као и да буду успешни на свим наредним изборима.
"Приоритет је да самостално добијемо мандате, као до сада, те да се Мађари добро осећају у Србији и Војводини и да градимо партнерства за очување наше заједнице и идентитета, као и да побољшамо економски положај. Тражимо партнерства за реализацију наших циљева", рекао је Пастор.
Партнерство са СНС-ом Пастор је објаснио је да када каже "да траже партнера" – мисли на Српску напредну странку са којом десетак година сарађују.
"Мислим да је та сарадња много доброг донела и војвођанским Мађарима и Србима у Мађарској, као и свим грађанима Србије и Мађарске", поручио је Пастор, истакавши да не инсистирају нити на једној функцији
Према његовим речима, важно је да буду део владајуће већине, али још значајније од функција је да се њихови циљеви, попут развоја инфраструктуре и пољопривреде, као и очување националне заједнице – испуне.
Говорећи о предстојићим локалним изборима, Пастор је рекао да би желели да сачувају места у локалним самоуправама где су до сада имали челнике, али се надају и већем броју мандата.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.