Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 09:02

Баржа урушила мост у Кини – најмање две особе погинуле, више возила упало у воду

Две особе су погинуле након што је баржа ударила у мост на Бисерној реци код Гуангџоуа у Кини који се урушио. Више возила, међу којима и један аутобус, упало је у воду, а нека су пала и на баржу. Три особе се воде као нестале.
Локалне власти у кинеском >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << граду Гуангџоуу саопштиле су да је баржа која је из Фошана ишла према јужном делу Гуангџоуа ударила у мост око 5.30 по локалном времену, пренео је Ројтерс.
На снимцима кинеске телевизије Си-Си-Ти-Ви види се празна баржа између два стуба моста, док део коловоза недостаје.
Четири возила и електрични мотор су пали са моста. Аутобус и још једно возило упали су у воду, док су преостала три пала на баржу. У аутобусу се налазио само возач. 
Две особе су погинуле. Један члан посаде барже је повређен, а двојица су спасена, пренео је Си-Си-Ти-Ви.
Нестале су три особе, а за њима трага шест ронилаца и више чамаца за спасавање.
У току је истрага о узроку несреће, а свим пловилима се саветује да користе друге путање за пловидбу.
Мост је главна путања за транспорт становника острва Санмин, а званичници наводе да је доступан трајект за становнике острва.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.