Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 20:52

Шехбаз Шариф биће кандидат за председника нове владе Пакистана

Бивши пакистански премијер Шехбаз Шариф биће кандидат за председника нове владе Пакистана, саопштено је из странке Пакистанска муслиманска лига (ПМЛН).
Лидер ПМЛН Наваз Шариф номиновао је Шехбаза Шарифа за новог премијера, саопштила је та >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << странка.
"Наваз Шариф, захваљујући народу Пакистана и свим политичким партијама и њиховим лидерима на политичкој подршци, изразио је чврсто уверење да ће као резултат ових одлука народ Пакистана бити ослобођен инфлације", навео је портпарол ПМЛН Маријум Аурангзеб на друштвеној мрежи Икс.
Председник Пакистанске народне партије(ППП) Билавал Буто Зардари изјавио је раније да одустаје од трке за премијера Пакистана рекавши да ће ППП подржати кандидата којег буде предложила ПМЛН.

"Ако парламент не успе да изабере премијера и не успе да формира владу, онда ћемо морати да идемо на изборе, што ће довести до продужења ове политичке кризе", рекао је Буто.
Бурни избори у Пакистану У Пакистану су прошле недеље одржани парламентарни избори на којима су највише мандата освојили независни кандидати које из затвора подржава бивши премијер Имран Кан.
Они су освојили 101 од 264 места у пакистанском парламенту.
Ипак, странка бившег премијера Наваза Шарифа, ПМЛН постала је највећа странка у парламенту јер су њени кандидати освојили 75 мандата.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.