Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 16:59

Ко уништава дечија игралишта у Лозници?

Дечија игралишта у Лозници већ неколико месеци су на мети вандала, због чега родитељи позивају надлежне да стану на пут неодговорним појединцима. У претходне 3 године у том граду и околини изграђено је 9 игралишта, за које је из локалног буџета издвојено око 33 милиона >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << динара.
Полупане табле, оштећене капије, покидане сајле и одваљене дрвене греде слика су са дечијих парковских игралишта у Лозници. Родитељи који доводе децу забринути су за њихову безбедност.

"Пуно пута смо сами интервенисали, звали полицију, доласком полиције они се разбеже, са нама се свађају да то није наше и да нигде не стоји да је игралиште затворено ноћу. Куповином стана ми нисмо затворили игралиште, то је град поклонио нашој деци, али зар треба да због групе неодговорних тинејџера нашу децу држимо затворену" пита се Славица Тадић, из Лознице.
Све што мајстори поправе за неколико дана уништи се опет. Уместо за изградње нових, средства из градаког буџета издвајају се за реконструкцију постојећих игралишта.
"Поједине неодговорне особе или групе особа су у последње време на 2-3 места уништавале игралиште, било да су ломили табле, кидали капије или уништавали справе које се налазе на тим игралиштима и наравно моја молба, мој апел је да сви који то чине престану да чине, а наравно апелујем и на све надлежне службе пре свега на полицију, комуналну милицију, па и тужилаштво да што ажурније приступе овом проблему”, истиче Дејан Сталовић, градски менаџер.
Док се не утврди ко уништава дечија игралишта од надлежних из градске управе стиже обећање да ће радити на постављању видео надзора и додатног осветљења на свим локацијама где је то могуће.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.