Izvor: RTS, 02.Feb.2024, 07:45

Сеул: Северна Кореја испалила више крстарећих пројектила са своје западне обале

Северна Кореја је испалила више крстарећих пројектила са своје западне обале, саопштила је војска Јужне Кореје.
Ово је четврти пут за нешто више од недељу дана да је Пјонгјанг лансирао такву врсте ракете, преноси Ројтерс.

Јужна Кореја >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је саопштила да је лансирање обављено у 11 сати по локалном времену, али није наведено више детаља.
Северна Кореја је ове ракете назвала "стратешким" крстарећим пројектилима, указујући да би оне могле потенцијално да буду коришћене као нуклеарно оружје, наводи британска агенција.
Пјонгјанг је раније ове недеље саопштио да је тестирао своје нове крстареће ракете лансиране са подморница, на вежби коју је лично надгледао севернокорејски вођа Ким Џонг Ун. Ово лансирање је уследило након што је 24. и 28. јануара тестирана крстарећа ракета "Пулхвасал-3-31", за коју Северна Кореја каже да је конструисана да се испаљује из подморница.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.