Izvor: RTS, 08.Jan.2024, 08:00

напад на неколико украјинских региона; Више од стотину становника Белгорода напустило град

Рат у Украјини – 684. дан. Русија је јутрос покренула велики ракетни напад на неколико украјинских региона, а у целој земљи на снази је упозорење на ваздушну опасност, саопштили су украјински војни званичници. Више од сто становника руског Белгорода у привременом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << смештају.
Руске снаге су лансирале 28 дронова и три крстареће ракете на југ и исток Украјине, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге, додајући да су уништиле 21 беспилотну летелицу.
Више од стотину становника руског Белгорода, који су због оперативне ситуације одлучили да напусте град, почели су да се смештају у центре за привремени смештај организоване у региону и суседним областима.
Председник Укрјаине Володимир Зеленски рекао је да Русија може бити поражена и додао да је ситуација на ратишту у овом тренутку релативно стабилна.
Министарка спољних послова Јапана Јоко Камикава рекла је у Кијеву да ће та земља дати допринос од 37 милиона долара кроз фонд НАТО-а за набавку система за откривање беспилотних летелица и другу помоћ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.