Izvor: RTS, 01.Jan.2024, 10:15

Ракете и дронови уместо ватромета – Украјина гранатирала Доњецк, Русија напала Одесу, Лавов, Николајев и Дњепар

Рат у Украјини – 677. дан. На прелазу у нову годину, сукоб Москве и Кијева у знаку масовних ракетних напада. Четири особе су ноћас погинуле, а 13 је повређено у украјинском гранатирању центра Доњецка, саопштиле су проруске власти у том источном региону Украјине, док >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су локални украјински званичници навели да је у ваздушним нападима Русије на неколико украјинских региона повређено девет особа, а да је најмање једна особа погинула.
Као освету на украјински напад на Белгород, у којем је број погинулих порастао на 24, руске снаге извршиле су ударе на, како Москва тврди, војне објекте у Харкову, укључујући хотел у којем су смештени војни команданти и "страни плаћеници".
Званичници из Харкова рекли су да је у нападу повређено најмање 28 људи, као и да је причињена материјална штета на стамбеним зградама, хотелима и медицинским установама.
Украјинска војска је саопштила да је уништен 21 од 49 дронова које је покренула Русија. Беспилотне летелице су оборене у Харкову, Херсону, Николајеву, Запорожју.
У централном украјинском региону Кировоград далеководи и зграде, које нису стамбене, оштећени су у руском нападу, известио је начелник тог региона.
У новогодишњем обраћању нацији, руски председник Владимир Путин обратио се и војницима на фронту, истакавши да се цела земља поноси њима. "Ви сте хероји, осећате подршку целог народа", додао је Путин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.