Zabranjuju društvene mreže

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 09:01

Zabranjuju društvene mreže

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo je u intervjuu za Foks njuz izjavio da ova zemlja razmatra da zabrani kineske društvene mreže, uključujući i TikTok.

Američki zakonodavci izrazili su zabrinutost u pogledu nacionalne bezbednosti zemlje zbog korišćenja TikTok-a i politike o zaštiti podataka korisnika ove društvene mreže.

Oni strahuju da bi kineski zakoni od domaćih kompanija mogli da zahtevaju da sarađaju sa obaveštajnim službama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje kontroliše kineska Komunistička partija.

Pompeov komentar usledio je nakon zaoštravanja tenzija između Kine i SAD zbog odgovora na pandemiju korona virusa, kineskih poteza u Hongkongu, kao i trgovinskog rata dugog skoro dve godine.

Osnivači TikToka, koji nije dostupan u Kini, težili su da se distanciraju od svojih korena kako bi se aplikacija dopala publici širom sveta.

Ona je od nedavno zabranjena u Indiji, zajedno sa još 58 aplikacija, usled pograničnih sukoba između ove dve zemlje. TikTok će prestati da se koristi i u Hongkongu za nekoliko dana, nakon što je Kina usvojila novi zakon o nacionalnoj bezbednosti u ovom poluautonomnom gradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.