Yoga™ Book – „2 u 1“

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 11.Dec.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yoga™ Book – „2 u 1“

Yoga Book je napravljen od materijala koji predstavlja kombinaciju magnezijuma i legura aluminijuma. Kao i svi drugi članovi Yoga porodice, i ovaj tablet ima karakteristične šarke nalik kaišu ručnog sata. Ovog puta, šarka je dizajnirana tako da bude manja, a takođe sadrži i ručno pravljenu šarku koja se pomera u 3 ose, a koju čini 130 različitih mehaničkih delova napravljenih od 5 različitih materijala. Šarka je testirana u laboratorijskim uslovima više od 25.000 puta, kako bi korisnicima Yoga Book tableta obezbedila jednostavnu i glatku tranziciju između različitih režima rada – surfovanje, gledanje, kreiranje i kucanje. Yoga Book sa Android operativnim sistemom dostupan je u zlatnoj ili metalnosivoj boji, dok je Yoga Book sa Windows operativnim sistemom dostupan u karbon crnoj boji.
Uz dva panela koji se otvaraju kao kod ultratankih laptop računara, Yoga Book je neočekivano lagan i tanak i značajno se razlikuje od klasičnih tablet uređaja koje korisnici obično poseduju. Okarakterisan je kao najtanji „2 u 1“ uređaj na svetu – tanak samo 9,6mm kada je zatvoren, a najtanja ivica je samo 4,05 mm. Takođe, Yoga Book nosi i titulu najlakšeg „2 u 1“ uređaja – težak je samo 690 grama. Baterija koja traje i do 15 sati[2], karakteristične šarke koje se savijaju pod uglom od 360 stepeni, 10,1-inčni IPS FHD ekran, Dolby Atmos® audio sistem i 64GB memorije doprinose da Yoga Book bude prepoznat kao vrhunski sistem za zabavu.

Višenamenska tastatura i olovka stvaraju prirodan osećaj pisanja i crtanja po pravom papiru umesto na ekranu računara. Korisnici takođe mogu da crtaju i direktno na ekranu, u zavisnosti od toga šta preferiraju. Olovka na Yoga Book tabletu može da crta sa preciznošću obične olovke ili četkice, uz 2.048 nivoa pritiska i detekciju ugla do 100 stepeni. Pored toga, korisnici nikada neće morati da dopunjavaju ili menjaju olovku, budući da joj nisu neophodne baterije i da se mastilo može zameniti pomoću standardnih vrhova, kao i kod tradicionalnih olovaka.

1 od 5























Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.