Windows 8 dolazi 2012. godine

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows 8 dolazi 2012. godine

Na blogu holandskog ogranka Microsofta tokom vikenda osvanulo je obaveštenje da kompanija radi na razvoju sledeće generacije svog operativnog sistema Windows.

Izvor: T-Portal




Tokom prošle nedelje navršila se godina dana od predstavljanja Windowsa 7, a u kompaniji već užurbano radi na razvoju novih verzija. Sudeći prema najavi Windows 8 na tržištu bi se trebao naći otprilike za dve godine.

Novi Windows između ostalog navodno će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sadržavati Windows App Store, jedinstveno mesto preuzimanja aplikacija, prijavu u sistem preko prepoznavanja lica korisnika te znatno ubrzano dizanje samog sistema.

Izlazak Windowsa 8 na tržište uklapa se u Microsoftovu uobičajenu praksu predstavljanja novog operativnog sistema svake tri godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Windows za dve godine?

Izvor: Playsomnia.com, 25.Okt.2010

Windows 7 je nedavno proslavio svoj rođendan, a Windows XP polako ide u penziju. U julu su prestali da podržavaju XP, a od danas ga više neće prodavati proizvođačima gotovih konfiguracija. Povodom svega ovoga su objavili zvanično obaveštenje, na kraju čega je spomenuta i interesantna informacija...

Nastavak na Playsomnia.com...

"Vindouz 8" u jesen 2012. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2010, 12:16

NJUJORK -.."Majkrosoft" je objavio da će se buduća verzija njegovog čuvenog korisničkog programa "Vindouza"(Windows) - "Vindouz 8" naći na tržištu tokom jeseni 2012. godine...To znači da bi "vek" prethodne verzije tog programa - "Vindouza 7" trebalo da bude tri godine, što je kratko za jedan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.