Stiže novi Shield Tablet uz Tegra X1 procesor

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže novi Shield Tablet uz Tegra X1 procesor

Nvidia je nedavno najavila svoj novi Tegra X1 procesor koji se prema prvim testovima pokazao kao vrlo moćan.

Sada se mogu čuti i informacije da ova kompanija radi na novom Shield tabletu koji bi trebalo da bude predstavljen u narednih nekoliko nedelja, a kao mogući datum se spominje GPU tehnološka konferencija zakazana za 17. mart.

Tegra X1 donosi Maxwell tehnologiju u mobile, a ovaj 20nm čip ima Maxwell 256-jezgarni GPU, DX-12, OpenGL 4.5, NVIDIA CUDA, OpenGL ES >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3.1 i AEP podršku. Naravno, ne treba zaboraviti da je Tegra X1 bazirana na 64-bitnom ARM procesoru, a Shield tablet baziran na ovom čipsetu bi mogao da bude veoma moćan uređaj. Iako se tačne specifikacije ne znaju, pretpostavka je da će to biti 8-inčni tablet uz LTE podršku.

Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.