Skajlon do Marsa!

Izvor: S media, 19.Sep.2010, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skajlon do Marsa!

Pomoću Skajlona svemirskog aviona uskoro ćemo moći da putujemo u svemir. Pokupiće nas na običnom aerodromu, a potom će nas brzinom pet puta bržom od one zvuka vinuti među zvezde.

Britanski inženjeri su razvili "Skajlon svemirski avion", vredan više od 800 miliona evra, koji može putovati pet puta brže od zvuka. Putovanje u svemir bi koštalo oko 7,5 miliona evra po letu avionom dugim 82 metra, koji može povesti do 24 putnika.

Reč je o bespilotnoj svemirskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << letelici koja će moći da poleti s običnog aerodroma, a pokretaće je dva motora koja koriste hidrogen i oksigen kako bi "Skajlon" stigao u svemir.

Predstavnici Britanske svemirske agencije veruju da ovaj projekat može dovesti do revolucije putovanja u svemir i značajno smanjiti troškove koristeći se prednostima novorazvijene tehnologije.

Prema izveštajima, ukupna cena razvoja ovakvog svemirskog aviona će iznositi 8,9 milijardi evra.

Izvor: net.hr

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.