SNS pobedila u Lučanima

Izvor: Blic, 28.Dec.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS pobedila u Lučanima

Na današnjim lokalnim izborima u Lučanima pobedila je Srpska napredna stranka sa 49,7 posto osvojenih glasova, pokazuju prvi podaci izbornog štaba Nove Srbije, koja je sa 15,1 posto zauzela drugo mesto. Prema podacima bez dva obrađena mesta Lučani 1 i 2, slede Dveri sa 11,3, SPS sa 10,8 i izborna lista "Jedan tim" sa 9,1 posto osvojenih glasova. Do 19 časova izašlo je 6.051 birača odnosno 55,7% >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokazao je uzorak od 12 biračkih mesta. Iz opštinske izborne komisije opštine Lučani kažu da nije bilo neregularnosti.

Večeras u 20 sati zatvorena su 42 biračka mesta u opštini Lučani na kojima je pravo glasa na lokalnim izborima imalo 17.706 birača.

Tanjugu je u Izbornom štabu "Jedan tim" rečeno da je, sa obrađenih 70 odsto biračkih mesta, SNS osvojio 51,73, Nova Srbija 15,69, Dveri 11,98, SPS 11,18 i Jedan tim 9,41 odsto glasova.

Sneg i led na području lučanske opštine otežavaju dostavljanje izbornog materijala sa biračkih mesta, kaže za Blic prdsednik Opštinske izborne komisije Jovan Kovačević.

"Imamo 42 izborna mesta a sneg pada već dva sata, ima i zaostalog leda na putevima tako da je otežano i usporeno dostavljanje materijala. Recimo Gornji Dubac je udaljen oko 42 kilometra, onda imamo izborna mesta i na Jelici, ne smemo davati nikakve prognoze u vezi toga kada će biti prvi preliminarnirezultati. Za sada nije bilo prijava oko nepravilnosti, ali konačno o ovoj temi možemo govoriti kad stignuzapisnici",kaže Kovačević.

Građani Lučana, u izjavama Tanjugu, očekuju da posle ovih izbora opštini krene na bolje.

Uroš Stevanović smatra da je najveći problem opštine njeno finansiranje, kao i problem s fabrikom Milan Blagojević koju, kako tvrdi, za sada niko nije umeo da vodi. "Nadam se da će sledeća vlast njom znati da upravlja", rekao je Stevanović.

Njegova sugrađanka Slobodanka Šojić očekuje da se stvore bolji uslovi za najmlađe. "Penzionerka sam, imam sina i ćerku od kojih je samo jedno zaposleno, unučiće... Očekujem da bude mira i novca", rekla je Šojić.

Njen komšija Rade Mutavdžić smatra da treba da pobedi "novi čovek" koji neće zavisiti samo od nove funkcije. "Očekujem veliku izlaznost jer će narod izaći samo zbog funkcionisanja fabrike Milan Blagojević, da bi ova opština kako-tako opstala", rekao je Mutavdžić.

Vlada Srbije je 23. oktobra donela odluku o raspuštanju skupštine Opštine Lučani i formiranju privremenog organa, jer sednica lokalnog parlamenta nije održana duže od tri meseca.

Pre uvođenja privremenog organa vladajuću koaliciju u opštini činile su DS, SPS-PUPS-JS, SNS, Preokret, URS, dok je u opoziciji bio jedino Pokret za razvoj Dragačeva, čiji su odbornici kasnije prešli u SNS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.