Quanta Atom server

Izvor: ITsvet.com, 10.Sep.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Quanta Atom server

Quanta QCT je najavio novi cloud server bazirani na nastupajućem Atom procesoru kodnog naziva Centerton male snage čije se predstavljanje na tržištu očekuje krajem ove godine. Stratos S900-X31A je drugi veliki server koji je baziran na 64-bitnom Centerton čipu. U toku juna ove godine kompanija HP najavila je novi server kao deo njihove Gemini server platforme koja će koristiti Centerton, pored procesora koji su baziran na drugim arhitekturama. Quanta mikro server će imati 24 ili 48 čvorova u okviru 3U kućišta i trošiće manje od 10 vati po čvoru obezbeđujući bolje performanse po vatu u poređenju sa tradicionalnim 1U serverima sa jednim socket-om.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NVIDIA Quadro K5000 GPU za Mac

Izvor: ITsvet.com, 10.Sep.2012

Kompanija NVIDIA nedavno je objavila da će njen Quadro K5000 GPU biti dostupan za Mac Pro uređaje, nudeći kompatibilnost sa 4K prikazom i podršku za do četiri ekrana. Ono što takođe treba pomenuti jeste 4GB grafičke memorije i oko dva puta bolje performanse u poređenju sa Fermi baziranim Quadro...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.