PlayStation Network meta napada

Izvor: ITsvet.com, 25.Avg.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PlayStation Network meta napada

Sony je iskusio neprijatna iskustva cyber napada tokom vikenda. PlayStation Network i Sony Online Entertainment (SOE) se sporo oporavljaju od DOS nada koji su usporili njihove serverske konekcije ostavljajući mnoge igrače offline. Grupa Lizard Squad je preuzela odgovornost za ove napade i navodi da je ranije napadala servere koji pokreću igre kompanija Blizzard, Grinding Gear Games i Riot Games, pre nego što je svoje interesovanje usmerila na Sony. Ipak, igrači ne moraju da brinu za svoje podatke jer kako je Sony naveo nikakvi podaci nisu ugroženi napadima,ali hakeri su se zadovoljili time da onemoguće funkcionisanje servisa kompanije Sony.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Sony PlayStation Network ponovo online

Izvor: ITsvet.com, 26.Avg.2014, 10:38

Sony je objavio da je PlayStation Network mreža ove kompanije ponovo online nakon što je u nedelju oborena hakerskim napadom. Kompanija je navela u okviru svog PlayStation bloga da je igračka mreža bila oborena DDoS napadom, što je uobičajena hakerska tehnika koja preopterećuje sistem saobraćajem...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.