Izvor: Tech-Lifestyle.com, 04.Apr.2019, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedeset godina interneta

Kada je jedne tople oktobarske večeri u Los Anđelesu 1969. godine tim studenata zajedno sa svojim profesorom poslao prvu poruku preko interneta, nisu mogli ni da zamisle da se nalaze na početku globalne revolucije. Nakon što su ukucali prva dva slova iz svog računarskog kabineta na Univerzitetu Kalifornije u Los Anđelesu (UCLA), a napisali su „Lo“ krenuvši da napišu „Login“, mreža se srušila.
I tako, prva poruka poslata preko interneta je bila „Lo“ kao početak izreke „Lo and behold“ (Gle čuda) – nenamerno, ova grupa studenata i njihov profesor poslali su poruku koja je bila sažeta, moćna i proročka.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.