Novi Xbox stiže za 18 meseci?

Izvor: B92, 13.Avg.2012, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Xbox stiže za 18 meseci?

Sudeći prema tekstu objavljenom na Microsoftovom sajtu, u odeljku za pretraživanje potencijalnih poslova u kompaniji, nova generacija konzole Xbox će biti predstavljena za približno 18 meseci.

Taj tekst je, doduše, sada uklonjen sa sajta, ali se pre toga u njemu moglo pročitati da će kompanija u narednih 18 meseci predstaviti nove verzije svojih najznačajnijih proizvoda kao što su operativni sistem Windows (u verzijama Client, Server, Phone i Azure), programski paket Office >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i konzola za igranje Xbox.

Pojedini predstavnici Microsofta su i pre toga pominjali “novi Xbox” kao deo talasa novih proizvoda kao što su Windows 8 ili Windows Phone 8.

Tekst na Microsoftovom sajtu se izgleda ipak najviše odnosio na hardver, budući da će svi drugi navedeniproizvodi biti predstavljeni znatno ranije od pomenutog roka od 18 meseci. Jedino što preostaje je Xbox, koji će najverovatnije biti predstavljen krajem 2013. ili početkom 2014. godine.

Pojedinosti o novom Xboxu su još uvek nejasne. Prema nekim izveštajima, konzola će imati Blu-ray plejer, a korisnicima će za igranje igara biti potrebna stalna veza sa internetom. Drugi izvori tvrde da naredna generacija Xboxa uopšte neće imati optički uređaj, dok treći, pak, navode da će Microsoft predstaviti konzolu uobičajenih karakteristika i veličine i manji TV adapter, kako bi konkurisala sličnim uređajima Apple TV i Roku.

U svakom slučaju, rok od 18 meseci za pojavljivanje nove verzije Xboxa deluje verodostojno, pogotovo ako se uzme u obzir da će se Nintendova konzola Wi U pojaviti do kraja ove godine, kao i neke glasine po kojima Sony već radi na novoj verziji konzole PlayStation.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.