Kuri – prvi robot svoje vrste

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 24.Sep.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuri – prvi robot svoje vrste

Kuri je napravljen kako bi se povezao sa vama i uneo tehnologiju u vaš život. Kuri razume kontekst i okruženje, prepoznaje ljude i odgovara na pitanja sa facijalnim izrazima, pomera glavu i ispušta jedinstvene zvukove. Kao i mnogi popularni roboti, njegova ličnost i sposobnost da se poveže su njegovi najvažniji atributi.
Kuri poseduje ozbiljan hardver i softver: ugrađena 1080p kamera vam omogućava da proverite vaše kućne ljubimce dok niste kod kuće; sistem sa 4 mikrofona, snažni dupli zvučnici i WiFi i Bluetooth povezivanje radi reprodukcije muzike, čitanje dečijih priča pred spavanje ili mogućnost praćenja dok slušate razne radio emisije i spremate se za posao; razni senzori za mapiranje i detektovanje ivica i objekata kako bi znao gde se nalazi i kako vi ne bi morali da brinete da li će udariti u stolicu koju ste zaboravili da vratite na mesto ili će pasti niz stepenice; zadaci koje se lako programiraju i IFTTT sposobnosti povezivanja sa modernim pametnim domovima; trajanje baterije se meri satima a kada dođe vreme za punjenje on se jednostavno vrati u stanicu za punjenje radi brzog punjenja.
Kuri je visok 20 inča i težak je oko 7 kg i dolazi sa aplikacijom za iOS i Android operativne sisteme.

1 od 4




















Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.