Kokice na zdrav način

Izvor: TehnoMagazin.rs, 14.Jan.2015, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokice na zdrav način

Da li i vi obožavate kokice, ali ih izbegavate jer ste čuli da mnogo goje? Prestali se da ih jedete jer ne želite da unosite toliko kalorija u sebe? Sigurno vam ide na živce i rukovanje sa šerpom prilikom kokanja, neprijatni mirisi, a posle svega toga i ribanje zagorele šerpe. Kokice su visokokalorične zbog načina na koji se spremaju i aditiva koje sami stavljate. Aparati za kokice prave kokice bez ulja, a so ili vegetu dodajete sami po želji nakon kokanja – a tada ćete uneti i manje >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazin.rs << soli u organizam jer se one ne lepe za suve kokice.
Zašto treba da jedemo kokice bez ulja? Kokice su preporučljive i zdrave jer sadrže mnogo vlakana. One pomažu u pravilnom varenju i sprečavaju razvoj mnogih bolesti, ali prvenstveno kokice pravljene bez ulja u aparatu. Mnogi obožavaoci kokica reći će da su kokice pravljene u aparatu bezukusne, ali posle nekoliko jedenja shvatiće da ih organizam mnogo lakše svari.
Kokice pravljene u mikrotalasnim pećnicama su možda privlačnije jer ih ima raznih ukusa i spremaju se jednostavno i tiho, ali one sadrže mnogo aditiva i samim tim nisu ni potpuno zdrave. Zato, aparati za kokice pružaju maksimalno zdrave grickalice, a kukuruz kokičar na merenje koji se koristi u aparatima je najjeftiniji i najzdraviji. Pored toga, pakovanja kokica za mikrotalasnu su mala u odnosu na količinu koju dobijete za isti novac kada kupite kukuruz kokičar na merenje. Kad kokice pravite u šerpi, redovno zagore i ne iskokaju se baš sve, pa posle imate problema sa ribanjem šerpe, a deo kukuruza nepotrebno bacate. Sa kokicama iz aparata nećete imati tih problema.
Kokice pravljene u aparatu preporučljive su i osobama koje imaju problema sa visokim krvnim pritiskom ili povišenim masnoćama. Svi koji obožavaju grickalice trebalo bi da posežu za ovakvim kokicama jer je takav obrok veoma zdrav, a to će se posle kratkog vremena odraziti i na masu zato što će se kilogrami koji su dobijeni usled nekontrolisanog jedenja ostalih grickalica istopiti. Ukoliko vam ukus neslanih kokica ubrzo dosadi, uvek možete dodati beli luk, crni luk u prahu ili alevu papriku, a da pritom ne dodajete kalorije. Moguće je dodati i malo rendanog sira ili suvu mirođiju.
Održavanje aparata je jednostavno osmišljeno. On brže napravi kokice nego šerpa i ne treba ga ribati kao šerpu, a i neprijatni mirisi su kod korišćenja aparata svedeni na minimum. Poklopac aparata se očisti, a njegova unutrašnjost se prebriše vlažnom krpom i to, naravno, ne odmah nakon rada jer je tad aparat i dalje vruć.
Kokice kao dijeta, ali i kao zdrav način ishrane Kokice pravljene u aparatu nisu namenjene samo onima koji žele da smršaju, one su izuzetno zdrave i kao preventiva i preporučljive svima koji žele zdravije da se hrane. Ono što je zajedničko svim dijetama sa kokicama je to da kokice moraju biti potpuno nemasne da biste imali efekte mršavljenja. Postoji više dijeta koje ubrajaju i kokice, ali ove dve koje ćemo vam predstaviti su najzastupljenije i daju najbolje rezultate.
Doktor Džol Herskovič, koji je imao 50 kilograma viška, napisao je knjigu „Kokice plus dijeta“ u kojoj je svoju dijetu podelio sa drugima. On je shvatio da je veću kontrolu nad uzimanjem hrane ostvario kad je jeo kokice kao užinu i tako je izgubio 20 kilograma bez mnogo napora. Dakle, celokupna tajna uspeha nalazi se u svakonevnom jedenju kokica za užinu i ono što mnogi preporučuju jeste da u vašu već osmišljenu dijetu samo dodate kokice kao užinu ili zamenu za grickalice i da uz njih pijete vodu, nikako veštačke sokove. Možete jesti mnogo kokica i to kad god zaželite u toku dana (gledajte da su vam uvek pri ruci), ali ipak nemojte da preterujete.
Sledeća ideja dijete sa kokicama podrazumeva kombinaciju kokica i jogurta za doručak i večeru. U 200ml jogurta sa malim procentom masnoće dodajte kokice i izmešajte. Za ručak treba da uzimate posno meso i povrće, a za užinu jabuke, banane, mandarine, narandže. Naravno, uz sve ovo treba da se pridržavate i drugih osnovnih preporuka koje važe za svaku dijetu – jesti malo hleba i to integralnog, izbegavati zaslađene sokove, peciva, itd.
Ovu dijetu treba da držite desetak dana.
Colossus CSS 5416 Ovaj model Colossus aparata za kokice koncipiran je tako da kokice sipa što preciznije u posudu, a to postiže zahvaljujući svom usmerivaču. Usmerivač je čvrst i pravljen od debele plastik, nelomljiv. Ovaj aparat iskoka 3 velike porcije kokica za manje od 3 minuta, a u tome mu pomaže i termostat koji poseduje.
U ovaj aparat, kao i u ostale aparate za kokice nije dozvoljeno sipati ulje. U slučaju da vam treba vreme da se naviknete na kokice bez ulja, možete početi tako što ćete ove kokice nakon kokanja premazati manjom količinom maslaca, ali ne zaboravite da to nije preporučljivo jer nije zdravo. Garancija na ovaj aparat je 2 godine.

Mogućnost naručivanja preko Elbraco.rs e-prodavnice Colossus CSS 53052.475dinara

2.475dinara





Sipa kokice direktno u posudu, termostat, sistem vazdušnog viraKarakteristike
Bez uljaUpotreba
2 godineGarancija
POGLEDAJTE DETALJNIJE...









Pogledajte ostale proizvode iz kategorije Aparati za kokice na elbraco.rs e-prodavnici.


Nastavak na TehnoMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.