IKEA audio-video nameštaj

Izvor: KucniBioskop.com, 19.Apr.2012, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IKEA audio-video nameštaj

Švedski proizvođač nameštaja IKEA najavio je ulazak na tržište audio-video sistema preko linije proizvoda koji imaju integrisan Smart TV, Blu-ray plejer i 2.1 sistem zvučnika sa bežičnim sabvuferom. Nova linija polica i komoda za dnevni boravak nosi naziv Uppleva (što na švedskom znači 'doživljaj' ili 'iskustvo'), a u početku će biti ponuđena tri osnovna kompleta u različitim bojama. Svi kompleti će biti opremljeni Full HD ekranima sa LED osvetljenjem i osvežavanjem na 400 herca, za povezivanje su predviđena četiri HDMI porta i dva USB priključka, a televizori će podržavati reprodukciju DivX HD fajlova. Pored toga, u nameštaju će biti predviđen prostor za smeštanje satelitskih i kablovskih risivera, gaming konzola i sličnih uređaja. Kompletnu elektroniku, koja je namenski dizajnirana po IKEA-inim zahtevima, isporučivaće kineska kompanija TCL. Prema rečima zvaničnika, nova linija nastala je nakon što je veliki broj kupaca izrazio interesovanje za jednostavnu i diskretnu integraciju audio-video sistema sa nameštajem u dnevnom boravku. Početni model serije Uppleva imaće ekran dijagonale 24 inča (61 cm) i prodavaće se po ceni od oko hiljadu dolara na severnoameričkom tržištu, dok se u Evropi očekuje tokom jeseni.

Nastavak na KucniBioskop.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ikea" izlazi na tržište elektronike sa kineskom kompanijom

Izvor: Namestaj.rs, 20.Apr.2012, 11:47

Najveći svetski proizvođač nameštaja "Ikea" planira izlazak na tržište kućne elektronike sa proizvodima usavršenim zajedno sa kineskom kompanijom "TCL Multimedia", saopštili su predstavnici švedske kompanije."Ikea" planira da lansira liniju nameštaja dopunjenu televizorima i audiosistemima...

Nastavak na Namestaj.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KucniBioskop.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KucniBioskop.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.