64-bitni Fajerfoks (Firefox)?

Izvor: Baguje.com, 17.Jan.2012, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

64-bitni Fajerfoks (Firefox)?

Često se postavlja pitanje da li postoji zvanični 64-bitni Fajerfoks (Firefox) - kratak odgovor je da.
Ali...

Zvanično izdanje 64-bitnog Fajerfoksa je trenutno na 'noćnom' ili takozvanom 'Nightly' kanalu, koji je po svojoj prirodi sklon rušenju i stvaranju problema (što ne mora uvek da bude scenario) .
Trenutna aktuelna verzija Fajerfoksa na 'noćnom' kanalu je 12, a dostupna je i u 64-bitnoj verziji.
Ukoliko želite da isprobate poslednje mogućnosti, poboljšanja i ubrzanja, nabavite 'Nightly' x64 sa službenih Mozila (Mozilla) stranica.
Budite svesni toga, da su rušenja i problemi (bagovi) mogući ali se isto tako i ne moraju događati. Rušenja mogu da prizvedu i dodaci, pa ih zato u slučaju rušenja proverite tako što ćete ih onemogućiti (disable) .
Ukoliko želite stabilniju verziju 64-bitnog Fajerfoksa ostaju Vam dve opcije:

Vaterfoks (Waterfox)- je 64-bitno izdanje Fajerfoksa od strane zajednice. Trenutna aktuelna stabilna verzija Vaterfoksa je 9.0.1.
Vaterfoks ima dobre optimizacije što mu daje brzinu, a možete ga preuzeti sa službene stranice zajednice.

Pejlmun (PaleMoon) - je takođe izdanje Fajerfoksa od strane zajednice koji je opzimizovan, ali je u njemu izbačeno par mogućnosti koje Fajerfoks poseduje. Aktulena stabilna verzija je 9.0.1, a može se preuzeti sa službenih stranica zajednice.
Pažnja: ukoliko dobijate poruku ' msvcr100.dll is missing' prilikom prokretanja veb pregledača,  onda morate instalirati Vižual C++ 2010 (Visual C++ 2010) kako bi rešili problem.
Priključci?Do pre nekoliko meseci priključci (plugins) su bili problem za prelazak na 64-bitni veb pregledač, ali se to promenilo.
Popularni priključci koji su dostupni u 64-bitnoj varijanti su sledeći:
Adobov fleš (Adobe Flash) - verzija 11Majkrosoft Silverlajt (Miscrosoft Silverlight) - verzija 5SanJava (SunJava) - verzija 6Koje su prednosti 64-bitne verzije?Prednost 64-bitne verzije Fajerfoksa je brzina, odzivnost i pokretanje.
Srodni postovi

Nove nadogradnje za fajerfoks na Beta i Aurora kanalu

Isprobajte Firefox Auroru! (Firefox 5.0 Alpha)

Dostupne beta verzije Firefox-a 5 za desktop i mobilnu verziju
Post "64-bitni Fajerfoks (Firefox)?" je objavio icecold za sajt Baguje.COM, dana 17. 01. 2012.
Kategorije: Firefox, Internet, Vesti | Tagovi: 64bit, fajerfoks, Firefox, Mozila, mozilla, x64



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.