5 vrunskih AUTO audio sistema

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 23.Mar.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 vrunskih AUTO audio sistema

Mnogi ljudi provode više vremena slušajući muziku u automobilu nego kod kuće. Razapeti između zahtevnog posla i porodičnog života punog obaveza, vožnja do i sa posla je najpogodniji, ili čak jedino vreme kada mogu da se prepuste muzici. A to i ne mora da bude tako loše, jer su mnogi fabrički ugrađeni audio sistemi u luksuznim automobilima proizvedeni od strane poznatih marki na polju kućnih audio sistema.
Testovi
Vrhunski audio sistem za automobile treba da ispuni većinu stvari koje očekujemo od kućnog hi-fi sistema, iako je okruženje u automobilu potpuno drugačije. Ovakav sistem treba da ima širok frekventni opseg bez naglašavanja ili utišavanja bilo kog dela zvučnog spektra, a instrumenti i glasovi treba da zvuče prirodno. Takođe, treba da pruža dovoljan nivo detalja i pri maloj i pri velikoj jačini zvuka. Na kraju, sam automobil ne bi smeo da proizvodi bilo kakve zvukove (zveckanje, odzvanjanje…) izazvane radom audio-sistema.
Sistemi
U nastavku pogledajte audio sisteme za kola po redosledu otpozadi. Kod svakog automobila navedena je zvanična cena, proizvođač audio-sistema i to da li je sistem deo standardne opreme u okviru izabranog paketa, ili ga je potrebno dodatno doplatiti.
Br. 5: Infiniti QX80 AWD, $89,845
Bose Premium Audio sistem sa 13 zvučnika (standardno)
Iako svi predstavljeni sistemi imaju opciju za podešavanje basa i visokih tonova, jedino kod ovog sistema zaista moraju da se koriste. Nedostaju detalji visokih frekvencija, kao i otvorenost koja je prisutna kod boljih sistema. Moguće je da je nešto „tamniji“ glas tu namerno, da bi se zamaskirale situacije kada je prijem radio signala loš, ili kada slušate MP3 datoteke lošijeg kvaliteta, ali to loše utiče kada slušate kvalitetne audio snimke. Bas je razumno lošeg kvaliteta, nestajući negde oko 40 Hz.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.