Izvor: Tech-Lifestyle.com, 06.Jan.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4K Ultra HD Blu-ray

Ako ste mislili da je nosačima podataka odzvonilo, razmislite opet. I dalje je sigurnije da fizički imate odakle da ’pustite’ film i/ili muziku, nego da strimujete preko interneta.
Novi standard ne donosi samo veću rezoluciju slike (3840 x 2160 piksela), već i duplo više boja nego do sada, kao i povećan broj slika po sekundi (60).
Twentieth Century Fox i Sony Pictures su već najavili podršku za najavljeni format diska. Biće dvoslojni i troslojni diskovi, kapaciteta 66 i 100 GB. Kompatibilnost novih plejera sa ranijim standardima se podrazumeva, tj. ne morate da bacate stare Blu-ray, DVD i CD diskove.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.