Uručena donacija kompanije Carmeuse opštini Požega

Izvor: YU-Build.rs, 03.Mar.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena donacija kompanije Carmeuse opštini Požega

Vodeći svetski proizvođač kreča i proizvoda od krečnjaka Carmeuse, uručio je donaciju od 2.000 tona kamenog agregata tampona,  kojim će biti izvršena  sanacija oko sedam kilometra seoskih puteva na području Požege i okoline, i najavio dalja ulaganja u lokalnu zajednicu kao i investicije u Jelen Do postrojenju u pogon alternativnih goriva u vrednosti od 2.5 miliona evra, u koje je već, za samo tri godine uložio preko 11 miliona evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs <<

Donacija je uručena tokom prve zvanične posete Srbiji novog direktora kompanije Carmeuse za Evropu Andera Žakmara (Andre Jacquemart) uz prisustvo gradonačelnika Požege Milana Božića.

„Za kompaniju Carmeuse, jedan od prioriteta društvene odgovornosti je odnos prema lokalnoj zajednici, što je nizom akcija i donacija i potvrđeno i u Srbiji, u postrojenju Jelen Do, od osnivanja ove kompanije do danas“, izjavio je direktor kompanije Carmeuse za Evropu Andre Žakmar i dodao „Rešeni smo da zajedno sa našim partnerima nastavimo da radimo na unapređenju poslovanja i ekonomskog okruženja u Srbiji i regionu i na to gledamo kao na strateško širenje“.

„Čast nam je i zadovoljstvo da pružimo pomoć lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo i to smatramo našom obavezom. Nastavićemo sa akcijama ne samo pružanja donacija u oblasti građevine već i u različitim humanitarnim aktivnostima. Želimo da nas lokalna zajednica prepozna kao partnera za napredak, i kao u svuda u svetu gde kompanija Carmeuse posluje“, izjavio je direktor Jelen Do Carmeuse Srbija Srđan Marković.

“Zahvalni smo kompaniji Carmeuse na donaciji od 2.000 tona kamena kojim ćemo sanirati seoske puteve u opštini Požega”, izjavio je predsednik opštine Požega Milan Božić, “Požega će sa zadovoljstvom nastaviti dobru saradnju sa kompanijom Carmeuse Srbija, koja nam je pružala pomoć i ranije u više navrata”, dodao je on.

Samo u 2015. godini Carmeuse Serbia donirala je 36.000 tona kamena opštinama Požega, Lučani i Čačak, preko 150 tona građevinskog materijala za sanaciju puteva i rečnih obala Direkciji za izgradnju puteva u Požegi i dve tone hidrantnog kreča opštini Požega. Pored toga, donirana su i sredstva za nacionalne stručne, naučne i kulturne manifestacije, a za sanaciju posledica poplava donirano je 40 tona negašenog kreča Ministarstvu zdravlja Republike Srbije krajem maja prošle godine.

Kompanija Carmeuse je prisutna u Srbiji od 2013. godine, kada je preuzela fabriku za proizvodnju kreča Jelen Do. Osim početne investicije od 9.6 miliona evra prilikom dolaska u Srbiju, kompanija je  investirala 1.5 miliona evra u novu Maerz krečnu peć, koja je puštena  u pogon početkom ove godine. Na ovaj način zamenjena je zastarela, a u Srbiju je dovedena najbolja raspoloživa tehnologija za proizvodnju kreča.

Carmeuse je ostvario veoma uspešnu saradnju sa oko 300 kompanija iz Srbije, prepoznavši potencijal srpskog tržišta u oblasti rudarstva i energetike. Kompanija nastavlja razvoj poslovanja u Srbiji, a započeta je i nova investicija u pogon alternativnih goriva u vrednosti od 2.5 miliona evra.

Kompanija Carmeuse predstavlja pouzdanog partnera, koji snabdeva ključne industrije u Srbiji i regionu, kao što su elektro industrija, industrija za preradu čelika i metala, saobraćajna i građevinska industrija, za koje redovno obezbeđuje sirovine od suštinskog značaja za stabilnost industrijskog sistema Srbije i regiona.

Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.