Sofa “Form Follows Function”

Izvor: DIA.rs, 12.Jan.2011, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofa “Form Follows Function”

Holandski dizajner Dan Mulder (Daan Mulder) je kreirao sofu naziva “Form Follows Function”.
Ovde je reč o dobrom primeru savremene obrade materijala, kao i mogućnostima dizajna putem CAD i 3D aplikacija. Prema rečima dizajnera, model je kreiran od bazične geometrije - pravougaonika, koji je u programu za 3D modelovanje dobio određenu debljinu, ivice su bile skraćene i ublažene, te je na kraju praougaonik prošao kroz modifikacije uvrtanja i torziju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs <<

Sofa je napravljena od čeličnih ploča koje se dopremaju u pravougaonim oblicima, a koje na osnovu finalnog 3D modela i CAD crteža prolaze kroz veoma brzu i efikasnu mašinsku obradu. Ovaj način obrade je kreirao skulptoralno i funkcionalno telo savršeno glatkih površina, bez primetnih spojeva.



Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Povezane vesti

Sofa “Form Follows Function”

Izvor: YU-Build.rs, 12.Jan.2011

Holandski dizajner Dan Mulder (Daan Mulder) je kreirao sofu naziva “Form Follows Function”. Ovde je reč o dobrom primeru savremene obrade materijala, kao i mogućnostima dizajna putem CAD i 3D aplikacija. Prema rečima dizajnera, model je kreiran od bazične geometrije – pravougaonika, koji je...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.