Izvor: YU-Build.rs, 24.Sep.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUŠENJE KAFIĆA "DVORIŠTANCE": Rekli su nam da se iselimo za pet minuta

Bez prethodnog upozorenja, vlasnik lokala "Dvorištance" u Savamali, suočen je sa gradskom inspekcijom i bagerima koji su spremni da sruše ovaj kafić, kao i susednu zgradu u kojoj se nalazi studio beogradskog muzičara Vasila Hadžimanova. U opštini Savski venac kažu za "Blic" da je zahtev vlasnika da se objekat legalizuje, odbijen.



Kako tvrdi vlasnik lokala, uprkos tome što im je opština dala rok od mesec dana da se kafić "Dvorištance" iseli iz Savamale, >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << ekipa za rušenje objekta je došla već posle sedam dana da obavi posao, a vlasnicima dala samo pet minuta da iznesu svoje stvari.

- Nisu se ni najavili, samo su se pojavili jutros i počeli da gase struju i pripremaju rušenje. Zvaničan razlog je, kako su nam rekli, Beograd na vodi, a ovo je prvi put da su krenuli da ruše neki objekat na toj trasi. Ne brine ih činjenica da još uvek nemaju projekat sa kojim će početi ovde nakon rušenja kafića. U opštini su mi rekli da grad vrši pritisak da se rušenje pokrene što pre. Nakon toga smo uložili žalbu i dobili rok od mesec dana da se iselimo - rekao je vlasnik kafića Mihailo Mihailović.

U okviru ovog kafića i muzičar Vasil Hadžimanov ima svoj studio u kojem se nalazi preko 10.000 evra vredne opreme.

 - Mi smo zakupnici prostora u ovoj zgradi i tu imamo studio. Nas niko nije obavestio o rušenju i jednostavno nemamo vremena da za pet minuta iznesemo sve što se tamo nalazi- kaže poznati muzičar.

Izvor. Blic

Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.