Obnova internacionalnog stila

Izvor: DIA.rs, 10.Feb.2011, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova internacionalnog stila

Projekat o kojem je reč u ovom članku se bavio savremenim pristupom obnovi trospratnice u Tel Avivu, koja je izgrađena kao tipični predstavnik poznatog internacionalnog stila iz 1930-ih godina. Projekat je uključivao kompletnu obnovu, dodavanje eksternog lifta i nadogradnju krovne etaže.

Internacionalni stil je bio poznat po novinama koje je doneo u arhitekturu >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << stambenih objekata, koje su pionirski koristile armiranobetonske konstrukcije, svedene elemente dizajna i potpuno odbacivanje dekoracija fasade. Ovaj objekat predstavlja izuzetan primer koji je tokom 70 godina postojanja izgubio na strukturalnom i estetskom kvalitetu. Nakon obnove, objekat je ponovo poprimio originalni sjaj, te savršeno pokazuje kombinaciju internacionalnog stila i savremenog arhitektonskog oblikovanja.


Objektu je neprimetno dodata laka čelična konstrukcija koja usidruje lift i koja parcijalno nosi nadograđenu etažu. Ova etaža je smanjene površine u odnosu na donje spratove i zapravo čini dupleks sa stambenom jedinicom treće etaže.


Fasada je u potpunosti osvežena, stolarija i ograda balkona su nanovo izrađeni, te je objekat u potpunosti doveden u prvobitno stanje. Lift je sakriven, kao i nadograđena etaža, koje nisu vidljive od strane prolaznika, sa uličnog nivoa.

Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.