Hotel “Citizen M”, Glazgov

Izvor: DIA.rs, 14.Maj.2011, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotel “Citizen M”, Glazgov

Dizajnerski studio “Concrete Architectural Associates” nedavno je realizovao treći po redu projekat hotela iz kompanije “Citizen M”, koji se nalazi u Glazgovu, Škotska. Koncept ovih hotela je u smanjenju troškova prilkom gradnje i poslovanja i uklanjanju svih nepotrebnih stavki, kako bi se cene usluga spustile na najniži mogući nivo obzirom na željeni nivo usluge i izuzetnu lokaciju u samom srcu grada.


Fasada ovog osmospratnog hotela je obložena prirodnim granitnim kamenom koji doprinosi masivnosti i robusnosti samog objekta. Ovaj projekat je takođe imao za cilj pokušaj afirmacije lokalnih umetnika, te je lokalni slikar Aleks Dardoi predstavio svoje radove na mrežastim PVC tkaninama koje su postavljene na fasadi objekta.



Pri ulasku u hotel dočekaće Vas hol u visini dve etaže sa čijeg se vrha spuštaju veliki lusteri oko kojih  se uzdižu kružne stepenice. Restoran hotela je osmišljen na taj način gde se gosti sami poslužuju hranom. U samom srcu restorana se nalazi veliki crveni šank koji je okružen dugim policama za knjige, magazine i drugu literaturu. Na istoj polici se nalaze i rashladne vitrine za hranu i pića. Noću se se ovaj restoran pretvara u noćni bar i to jednostavnim promenama osvetljenja kao i uklanjanjem hrane sa polica i dodavanjem alkoholnih i drugih pića namenjenih noćnom provodu.



Sobe su veoma dobro osvetljene, što je omogućeno postavljanjem izuzetno velikih prozora na fasadi. Svakako najzanimljiviji  deo enterijera je i mogućnost svake sobe da se na “touch screen” displejima u sobi mogu kontrolisati funkcije poput klima uređaja, jačine muzike, osvetljenja ali i boje rasvete. Na ovaj način se može dati lični pečat prostoriji u kojoj se nalazite.


Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs


 

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.