“Formosa 1140″, SAD

Izvor: DIA.rs, 02.Feb.2011, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Formosa 1140″, SAD

Objekat “Formosa 1140” je izgrađen tokom 2008. godine u zapadnom Los Anđelesu, a postao je poznat po originalnoj i upečatljivoj fasadi, kao i po zanimljivom unutrašnjem uređenju.


Ono što je karakteristično za ovaj objekat, koji sadrži jedanaest stambenih jedinica jeste inovativna upotreba dvorišta i otvorenog prostora koji imaju za cilj da poboljšaju komunikaciju među susedima, što je postao veliki problem savremenih višespratnica. Ne želeći da se iskoristi svo slobodno zemljište parcele, jedna trećina je namenski transformisana u polu-privatno dvorište stanara. Reč je o prostoru površine 430 kvadratnih metara.


Objekat je linearno organizovan sa tradicionalnim nosećim sistemom i rasporedom stambenih...

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.