Courtyard by Marriott primio prve goste

Izvor: YU-Build.rs, 24.Sep.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Courtyard by Marriott primio prve goste

Jos jedan hotel međunarodnog lanca otvoren je u centru Beograda, i to možda na jednoj od najekskluzivnijih starogradskih lokacija - Trgu republike. Hotel koji je dobijen rekonstrukcijom nekadašnje poslovne zgrade "Jugodrva" primio je prve goste, dok se uzurbano završavaju preostali zanatski radovi na opremanju.



Radovi na rekonstrukciji počeli su u aprilu prošle godine, i u medjuvremenu izvedena je vrlo temeljna rekonstrukcija i prilagođavanje objekta >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << novoj nameni. Za potrebe hotela bilo je potrebno izvršiti značajne intervencije, uključujući izgradnju betonskog jezgra sa stepeništima i liftovima, pomoćnih konstrukcija za protivpožarnu zaštitu, podzemnu garažu i druge funkcije. Unutrašnjost objekta je isto prilagođena, tako da se na prizemlju nalazi recepcija sa foajeom, na prvom spratu restoran, kafe-bar i sale za sastanke, dok se na gornjim spratovima nalaze sobe i apartmani.

Zgrada kojoj nije bilo dozvoljeno da menja gabarite tokom rekonstrukcije ima 7000 kvadrata bruto prostora, koji su tokom rekonstrukcije transformisani u hotel sa 114 soba. Hotel je investicija od 25 miliona evra kompanije PSP Farman, a poslovaće pod brendom velikog međunarodnog hotelskog konglomerata "Marriott Inc.". Pripada liniji hotela "Courtyard by Marriott" čije ime nosi preko 1000 hotela u 38 zemalja sveta, a orjentisan je ka poslovnim putnicima i nudi smeštaj sa četri zvezdice. Ove nedelje je počelo takozvano "meko otvaranje", a kada se završe preostale procedure biće organizovano i svečano otvaranje.

Pored gostiju hotela restoran i bar u unutrašnjosti biće otvoren i za ostale posetioce. U okviru bara nalazi se otvorena terasa u Dositejevoj ulici, koja je okrenuta ka Narodnom pozorištu i gleda na Trg republike. U restoranu je takođe pripremljen mali kuriozitet, a to je da gosti restorana imaju otvoren pogled ka kuhinji i mogu da vide kako im se spremaju jela. U prilogu pogledajte fotografije spoljašnjosti novootvorenog hotela.

Izvor: Beobuild


Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.