Предавање, пројекција филма и креативна радионица за децу у среду у Музеју Војводине

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Avg.2023, 07:20

Предавање, пројекција филма и креативна радионица за децу у среду у Музеју Војводине

У среду, 9. августа у 20:00 часова у Музеју Војводине биће приређено предавање и пројекција филма „О циповки“. Предавач је Димитрије Вујадиновић, Фондација „Балкан култ“, Ириг. Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs Предавање се односи на историју и културни значај јединственог хлеба – циповке, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која се у прошлости производила само на простору Војводине. Умеће прављења овог хлеба је уписано на националну листу нематеријалног културног наслеђа Републике Србије. Циповка је једини хлеб чија производња се налази на овој листи.
Поред предавања, биће емитован документарни филм снимљен у пекари у Ковиљу, који приказује цео процес традиционалног прављења циповке, од мешења брашна, преко печења у пећи, до готових циповки.
Истог дана у 10 часова биће приређена музејска радионица за децу узраста од 5 до 10 година, инспирисана изложбом, на тему: „Са правим алатом чуда се праве“ (за учешће у радионици потребна је претходна најава на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs).
Top pet umetničkih dela koja se nalaze u Novom Sadu, a koje morate videti (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање, пројекција филма и креативна радионица за децу у среду у Музеју Војводине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.