Британија купује специјализоване ратне бродове: „Русија не крије да је способна“

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 09:22

Британија купује специјализоване ратне бродове: „Русија не крије да је способна“

Британски министар одбране Бен Волас рекао је да ће влада набавити два специјализована брода за заштиту подводне инфраструктуре попут каблова и цевовода. Фото: Wikimedia Commons/
Chris McAndrew На конференцији Конзервативне странке у Бирмингему министар се осврнуо на мистериозну штету >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која је прошле недеље настала на цевоводима Северни ток у Балтичком мору, пише Скај Њуз, а преноси Индекс.
„Инцидент с гасоводом би требао да нас подсети колико су наша економија и инфраструктура рањиве на такве хибридне нападе. Зато намеравамо да их заштитимо. Наш интернет и енергија увелико зависе од цевовода и каблова. А Русија не крије да је способна да циља на такве инфраструктуре“, рекао је Волас.
„Из тог разлога смо се недавно обвезали на куповину два специјализована брода са којима можемо да заштитимо каблове и цевоводе. До краја ове године купићемо први вишенаменски брод за ратне операције на морском дну, а који ће бити спреман за рад пре краја следеће године. Други брод ће бити изграђен у Великој Британији“, додао је.
„Meta“ u krizi, planira smanjenje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија купује специјализоване ратне бродове: „Русија не крије да је способна“ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.