Završen treći Rok kamp za devojčice!

Izvor: Svet plus, 23.Jul.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen treći Rok kamp za devojčice!

Treći Rok kamp za devojčice, jedinstveni projekat u ovom delu Evrope,  završen je u subotu 20. jula finalnim koncertom na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu.

Devojčice su tokom 7 dana imale priliku da uče osnove ili usavršavaju sviranje gitare, bas gitare, bubnja i klavijatura, a po prvi put ove godine uvedena je i sekcija podešavanja zvuka i koncertne produkcije. Mentorski tim je i ove godine predvodila bubnjarka Selena Simić, koja je ujedno i vođa organizacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << tima, a pored nje tu su bile i Biljana Šunjka (bubanj), Marija Nikolić (klavijature), Isidora Dimić (klavijature), Ana Dragićević (bas gitara), Niuvys Sabournin Perez (bas gitara), Tijana Milojević (gitara), Vanja Andžić (gitara) i Mila Veljić (zvuk i koncertna produkcija). Ove godine kamp je posetila i predsednica Svetske alijanse Rok kampova za devojčice, Džen Stivens i devojčicama, kao i organizatokama pružila veliku podršku.

Tokom trajanja kampa od 14. do 20. jula u Knjaževcu oformljeno je osam bendova, a ono što je potrebno istaći jeste da je u okvriu Rok kampa za devojčice ove godine po prvi put primenjana nova metodologija – devojčice su same pisale muziku i tekstove za pesme koje su premijerno izvele u subotu na koncertu. Pred toga, one su osmislile i imena svojih bendova, kao i originalne logoe koji su se našli na programskim knjižicama sa tekstovima koji su podeljeni publici u subotu pred koncert.

Pored muzičkih radionica, kao i prethodne dve godine, devojčice su pohađale i različite edukativne radionice, te su tako gostujući edukatori bili Uroš Savić Kain koji je sa devojčicama razgovarao o ljudskim pravima, Jelena Memet je držala radionicu o bezbednosti na internetu, dok je novinarka Balkanrock portala održala predavanje o uvodu u muzičko novinarstvo. Devojčice su na savladavanju treme pred ovogodišnji koncert radile zajedno sa Tamarom Kojić, jednom od organizatorki Rok kampa za devojčice.

Na završnom koncertu devojčice su nastupile u bendovima Autskulerke,  Blood rush, Infrakt, Toxic Taste, Pretty Little Rockers, Black Eye, Nightmare i SatinS izvodeći redom po bendovima originalno napisane pesme "Mrzim školu", "High Voltage", "Srce", "Pure Gasoline", "Your Time", "Strahovi", "Noćna mora" i "Komšinica". Podršku su im iz publike pružile devojčice iz prethodne dve generacije, kao i mnogobrojni roditelji, prijatelji, posetioci i mediji.

Treći Rok kamp za devojčice podržali su U.S. Embassy Belgrade, Mama Cash, FRIDA | The Young Feminist Fund, Erste Banka Srbija, Ministarstvo kulture i informisanja i firma Falc East. Pored toga, partneri projekta su štamparija Proto, Dom učenika Srednjih škola Knjaževac, Dom kulture Knjaževac, Coca-Cola, Anđeli kolači i kompanija Statovac. Medijski pokrovitelj projekta je muzički portal Balkanrock.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.