Preminuo Predrag Gojković Cune

Izvor: Svet plus, 21.Jul.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Predrag Gojković Cune

Predrag Gojković Cune, preminuo je danas u 85. godini života, preneo je RTS.

Srpski pevač, koji je ostavio neizbrisiv trag u pevajući narodnu muziku, sevdalinke, starogradske pesme, rođen je 1932. godine. Završio je Osnovnu školu "Vojislav Ilić. U Osmoj beogradskoj gimnaziji ostvario je prijateljstvo sa legendarnim Batom Živojinovićem i Danilom Batom Stojkovićem. Nakon završene gimnazije upisao je Trgovačku akademiju, ali je zbog muzike nikada nije završio, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << nije diplomirao.

Bio je poznat po izvođenju meksikanskih pesama, pa zatim zabavnih i naročito narodnih pesama. Pored toga, igrao je uglavnom epizodne uloge u nekoliko televizijskih serija i filmova. 1962. godine izdaje ploču sa pesmom "Kafu mi draga ispeci, koja je dostigla zlatan tiraž od 50.000 primeraka. Iza sebe ostavio je suprugu i dve ćerke. 

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

CUNETOVA SUPRUGA U TEŠKOM STANJU "Stravično sam, tonem nakon smrti mog Predraga"

Izvor: Blic, 21.Jul.2017

Proslavljeni muzičar Predrag Cune Gojković preminuo je danas u 85. godini života...Njegova supruga Leposava, sa kojom je bio u višedecenijskom braku i sa kojom ima ćerke Katarinu i Natašu, za "Blic.rs" je Cunetovu smrt prokomentarisala rečima:..- Kako mogu da se osećam? Nije mi dobro, tonem....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.