Čeda Čvorak biografija

Izvor: Poznati.info, 16.Okt.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda Čvorak biografija

Čeda Čvorak je poznati roker, pevač i kompozitor koji je popularnost stekao u grupi „Luna“. Radilo se o slavnoj grupi koju je pokrenuo zajedno sa pevačicom Majom Marković. Posle osnivanja grupe Luna Čeda je imao uspeh za uspehom, bilo kao pevač ili kompozitor.

Čeda Čvorak je rođen kao Čedomir Rajačić 04. jula 1960. godine u mestu Šapcu. Nije trebalo mnogo da započne sa pevačkom karijerom, a posle osnivanja grupe Luna koju je osnovao 1996. godine, samo dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << posle Čeda izdaje i prvi CD sa pesmom „Samo tvoja“.

Pesma „Samo tvoja“ je imala ogroman uspeh, a sledeća pesma „Ne ostavljaj me“ po svim je anketama bila proglašena za pesmu godine. U tom je vremenu Čeda dobivao nagrade kao najbolji kompozitor, a njegova grupa Luna je bila proglašena za najveće muzičko ostvarenje.

Usledile su nagrade za duet „Melco“ i nagrada za „Medijsko lice godine“. Treće mesto je osvojio na „Sunčanim skalama“, poznatom festivalu sa pesmom „Samo jednu noć“.  U drugom albumu treba da izdvojimo pesme kao što su: „Zeleno“, „Miriše juli“, „Ti i ja možemo sve“ i mnoge druge.

Pevačicu Maju Marković je posle nasledila Kristina Čanković, a sa kojom je snimio jedan CD 2007. godine. Ubrzo je usledila svađa i sa Kristinom i za grupu počinju da pevaju Zeina Murkić i Lidija Jadžić.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.