Brauni: Sendvič sladoled! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 08.Avg.2020, 13:58

Brauni: Sendvič sladoled! (RECEPT)

Zamislite čokoladne korice, ali ne suve, nego onako skroz njami pod zubima, pa onda red skroz omiljenog sladoleda, pa onda opet ona delišs čokoladna brauni korica! Ako ste iole ozbiljan obožavalac čokolade i sladoleda onda će vam biti dovoljno da kažem da je ovo na slici brauni sladoled sendvič. 

Čokoladni brauni:

250 g rastopljenog Premia putera

350 g Premia šećera

1 Premia vanilin šećer

1 kašika Premia instant >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kafe

100 g Premia kakao praha

4 Premia jaja

170 g mekog brašna

1 kašičica praška za pecivo


500 g Premia Alpinelo sladoleda

 Ledeni čokoladni kolač! Naravno bez pečenja! (RECEPT)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni a pleh veličine 30 x 40 cm obložite papirom za pečenje. Da bi se papir fiksirao za pleh, premažite ga sa malo ulja ili druge masnoće. Rastopljeni puter pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom, kafom i kakao prahom.

Dodajte jaja i dobro izmešajte da se smesa sjedini. Zatim, dodajte brašno i prašak za pecivo pa žicom izmešajte da dobijete glatku, sjajnu i gustu smesu. Ravnomerno rasporedite na pleh trudeći se da sloj testa svuda bude jednak. Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni i ohladite.

Ispečeni i ohlađeni brauni isecite na veličinu koja odgovara posudi u kojoj ćete formirati sendvič sladoled. Moja je četvrtasta 20 x 20 cm. Isecite dva jednaka kvadrata ili pravougaonika, zavisno od posude. Ja sam imala nešto viškova, spakovala sam ih u kutiju i sačuvala za zaslađivanje uz kafu.

Obe korice ispitiskajte prstima da ih “nabijete” što više, da budu što tanje. Brauni ovo može da izdrži, bez brige. Pritiskajte prstima ili koristite čašu sa ravnim dnom. Istanjene korice, pokrijte papirom za pečenje ili prozirnom folijom, preko stavite ravnu dasku za sečenje ili pleh, pa preko stavite nešto teško, tipa liveni pekač. Držite tako 20-ak minuta da se korice potpuno stanje.

Za to vreme, iz zamrzivača izvadite sladoled i ostavite ga da omekša na sobnoj temperaturi. U posudu prema kojoj ste isekli korice, stavite papir za pečenje tako da bude potpuno prilepljen i da ivice papira vire jer će vam to kasnije olakšati vađenje. Položite jednu koricu, pa preko stavite sladoled.

Špatulu možete staviti u čašu sa vrućom vodom da se zagreje. Izvadite je, osušite pa rasporedite sladoled ravnomerno po celoj površini. Po potrebi, ponovo zagrejte špatulu. Pokrijte drugom koricom sa koje niste skinuli papir za pečenje. Ivice papira koje vire, spakujte na unutra, preko stavite drvenu dašičicu ili bilo šta što će pridržati papir pa sve zajedno stavite u zamrzivač da se stegne, na nekoliko sati.

Ohlađeni sladoled, izvadite iz kalupa zajedno sa papirom pa oštrim nožem secite na oblike koje želite. Po želji ih možete umakati u čokoladu. Držite ih uvijene u prozirnu foliju u plastičnoj kutiji u zamrzivaču do 2 nedelje.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.