Za jedno mesto šofera  10 prijava

Izvor: B92, 25.Feb.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za jedno mesto šofera " 10 prijava

Beograd -- Konkurencija za posao vozača u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd je žestoka, jer za svako ponuđeno mesto za "volanom" ima više od deset zainteresovanih.

U najvećem gradskom prevozniku kažu da će selekcija budućih radnika početi već u ponedeljak, a do predavanja radne knjižice kadrovskoj službi, kandidati će morati da prođu "sito i rešeto".

U GSP navode da nepotpune i neblagovremene prijave neće razmatrati, a u zavisnosti od potreba saobraćajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogona i fluktuacije zaposlenih, sa izabranim kandidatima će zasnivati radni odnos na određeno vreme na 12 meseci sukcesivno tokom 2011. i 2012. godine.

Prema konkursu GSP, šansu da se zaposli imaće 200 vozača, 150 za autobuse i 50 za trolejbuse. Uslovi koje kandidati moraju da ispunjavaju su stručna sprema od KV do VK (od trećeg do petog stepena), položen vozački ispit za D kategoriju, sa radnim iskustvom ili bez njega. Uz prijavu je potrebno dostaviti fotokopije diplome, vozačke dozvole i lične karte, a u prijavi je potrebno naznačiti tačnu adresu stanovanja i kontakt telefon.

„Pozivanje i primanje vozača ćemo obavljati sukcesivno tokom ove i sledeće godine u zavisnosti od fluktuacije radnika. Kada budu pozvani ići će na lekarske preglede, kao i obuku za protivpožarnu zaštitu. Svi pregledi i obuke biće o trošku GSP", kaže Slavica Stevanović iz GSP-a.

Prema njenim rečima, do četvrtka je stiglo oko 2.000 prijava, ali se očekuju i dokumenta koja će stići poštom.

„Već u ponedeljak počinje selekcija. Prvi korak je odbacivanje nepotpune dokumentacije, zatim sledi odabir na osnovu stručne spreme. Prednost će imati kandidati sa četvrtim stepenom, a u odnosu na one koji se prvi put javljaju do 35 godina starosti, šansu će dobiti radnici sa iskustvom i sa područja Beograda", kaže Stevanovića.

U GSP dodaju da će učesnici konkursa koji budu izabrani prvo proći psiho test, koji je izuzetno detaljan i zahtevan. Oni koji polože sa najboljim ocenama proći će u drugi krug koji podrazumeva polaganje vožnje pred komisijom. Zatim sledi rangiranje na osnovu svih rezultata i ispunjenosti zadatih kriterijuma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.