Sučeljavanja: Šoškić - Dinkić

Izvor: S media, 19.Avg.2010, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sučeljavanja: Šoškić - Dinkić

MISIJA Međunarodnog monetarnog fonda juče je stigla u Beograd, a glavna tema pregovora biće Zakon o fiskalnoj odgovornosti. Dejan Šoškić, guverner NBS, smatra da prilikom razgovora treba da se držimo dogovora sa ovom finansijskom organizacijom o zamrzavanju plata i penzija.

Komentarišući najavu ministra ekonomije da će tražiti povećanje plata i dati jednokratnu pomoć penzionerima, guverner je istakao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u toku realizacija odgovarajućih dogovora koji su postignuti, i ne treba slati signale da se od njih odustaje. U pitanju je nekoliko meseci i važno je da se ispolji jedna vrsta kredibiliteta prema onome što je pre dogovoreno.

- Nadamo se da sa novim zakonom o fiskalnoj odogovornosti, javne rashode konačno stavimo pod kontrolu i da oni budu saglasni sa bruto domaćim proizvodom - istakao je Šoškić.

MOGUĆE VEĆE ZARADE

-IMAMO rezultate bolje za 20 milijardi dinara nego što je MMF očekivao na šest meseci - poručuje ministar Mlađan Dinkić otkrivajući detalje razgovora sa pojedinim članovima MMF koji su doputovali u Beograd radi provere stanja državne kase. Sa velikom dozom optimizma očekuje da ćemo „dobiti prostor“ i višak novca usmeriti prema privredi, građanima i penzionerima.



- Ukoliko se ispostavi da je višak 20 milijardi dinara moj predlog će biti da najveći deo 14 milijardi ide za podsticaj privredi za infrastrukturu i poljoprivredu. Ostalih 6 milijardi biće raspoređeno 3 milijarde penzionerima, a preostale 3 za odmrzavanje plata. Dakle para ima
- uverava ministar Dinkić ostavljajući ipak dilemu - a, da li će odmrzavanja plata biti zavisi od pregovora sa MMF-om.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.